Uw partner voor eindeloos speelplezier in het water

Uw partner voor eindelijks speelplezier in het water

Hoe maak je zwembadroosters schoon?

Die frisse duik op een warme zomerdag; het is al weer even geleden. De zomer is weer achter de rug en we mogen ons klaar gaan maken voor de herfst en winter. Het zwembad wordt de komende maanden naar alle waarschijnlijkheid niet veel meer gebruikt, maar er is nog genoeg te doen! Je zwembad kan namelijk niet zonder periodieke schoonmaak. Dit houdt in dat je eens in de zoveel tijd het water controleert maar ook de omgeving van het water. Denk hierbij aan de zwembadrand maar ook zeker aan het filtersysteem en de zwembadroosters. Laatstgenoemde wordt in dit artikel extra belicht.

Zwembadroosters: Een bron vol bacteriën

Een zwembad is een plek voor sport en spel. Er wordt gezwommen en maar het is ook heerlijk om lekker op de kant te zitten met de voeten in het water. Als zwembadgebruiker wil je dan ook dat het zwembad er goed uitziet. Algen en overige bacteriën vinden het zwembad ook erg aantrekkelijk en dit zorgt vaak voor een groene aanslag op het water en de omgeving van het zwembad. Nu is deze groene aanslag goed te verwijderen. Het filtersysteem helpt een hoop en ook andere waterbehandelingsproducten kunnen de bacteriën doen verhelpen. De overloopgoten en zwembadroosters moeten op een andere manier schoongemaakt worden voor het beste resultaat.

De overloopgoot verschonen

Het is verstandig om de overloopgoten regelmatig te reinigen. Hier zit geen vaste termijn aan vast, maar wij raden het aan om iedere maand even met een goede borstel langs de randen te gaan. Zo krijgen de ongewenste vuiltjes geen tijd om zich vast te hechten aan het zwembad of de omgeving. Wil je de roosters grondig reinigen? Dat is uiteraard ook mogelijk maar houd dan rekening met het water. Wil je sterke schoonmaakmiddelen gebruiken, zorg er dan voor dat de roosters even los komen van het water. Je wil namelijk niet dat de schoonmaakmiddelen in het water komen. Dit is niet goed voor het water en de zwembadgebruikers. Heb je een overloopgoot die in het zwembad is verwerkt? Gebruik dan een stevige hoekborstel of anders is een sterke zwembadstofzuiger een goede optie. Wil je liever dat een rooster compleet wordt vervangen of kan jouw zwembad wel een complete renovatie gebruiken? Lees dan vooral verder.

De specialist bij Pooljoy

Heb je niet het gereedschap om jouw zwembad volledig schoon te maken? Bij Pooljoy zijn er genoeg specialisten beschikbaar die voor jou alle ongemakkelijkheden uit handen kunnen nemen. Pooljoy weet precies wat jouw zwembad nodig heeft om weer te stralen in de eerstvolgende zomer. In overleg wordt gekeken naar alle renovatiepunten en daarbij worden alle mogelijkheden besproken.

Daarnaast komen we graag langs op locatie om je van extra informatie te voorzien. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij wat er nodig is bij het renoveren van zwembaden. Het portfolio van Pooljoy bestaat zo al uit verschillende campings, hotel, vakantieparken en zwembaden in heel Nederland.

Union Dental
Adresgegevens

Populierenweg 41
3421 TX Oudewater
Nederland

Contact
© Pooljoy. All rights reserved.
Powered by WBYB