Uw partner voor eindeloos speelplezier in het water

Uw partner voor eindelijks speelplezier in het water

Maak van jouw zwembad een bezoekersmagneet

Als je een openbaar zwembad in bezit hebt, of je bent de beheerder hiervan, wil je er uiteraard alles aan doen om zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken. Er zijn een aantal zaken waar je géén invloed op hebt, zoals de weersinvloeden als je een buitenzwembad hebt, maar er zijn ook zaken waar je wel invloed op uit kunt oefenen. Hoe maak je van jouw zwembad een bezoekersmagneet? In dit blog ontdek je een aantal praktische tips.

Hoe zorg je dat je bezoekers naar je zwembad blijven komen?

Veel mensen, zowel jong als oud, bezoeken graag een zwembad. De eerstgenoemde generatie bezoekt een zwembad vaak om zich lekker te vermaken, de oudere bezoeker vindt het vaak lekker om baantjes te zwemmen om in beweging te blijven. De concurrentiestrijd tussen zwembaden is echter dusdanig groot dat je er niet zomaar vanuit kunt gaan dat mensen automatisch het dichtstbij gelegen bad bezoeken. Dit roept bij veel zwembad eigenaren de vraag op hoe je ervoor zorgt dat bezoekers naar je zwembad blijven komen. Bij het geven van dit antwoord wordt er vaak gewezen naar de toegangsprijs en de gunstige openingstijden. 

Een ander belangrijk punt vormt uiteraard de hygiëne. De beschikbare voorzieningen moeten schoon zijn en goed functioneren. Hiermee zijn al een aantal belangrijke punten besproken. Daarnaast is het goed om te realiseren dat ouderen het prettig om in alle rust hun baantjes te kunnen trekken terwijl de jongeren graag alle vrijheid willen hebben om zich in het zwembad te kunnen vermaken. Door het zorgdragen voor een scheiding tussen deze twee wensen zal voor de oudere gebruikers van het zwembad een belangrijke rol spelen bij het maken van hun keuze. Als je ook jongere bezoekers wil trekken, ben je er nog niet…..    

Maak-van-jouw-zwembad-een-bezoekersmagneet.jpg

Wat maakt een zwembad aantrekkelijk voor jongeren?

Bij de wens om de jongere doelgroep naar je zwembad te trekken is het belangrijk om te weten wat een zwembad zo aantrekkelijk maakt voor jongeren. Als je deze vraag aan een groep van jongeren zou voorleggen, kun je er vanuit gaan dat het overgrote merendeel hun keuze voor een zwembad zal laten afhangen van de beschikbare faciliteiten. De water speelelementen waarvan de jongeren gebruik kunnen maken, vormen een belangrijke bezoekersmagneet voor jouw zwembad. Veel jongeren hebben het er zelfs voor over om hiervoor langer te reizen of meer toegangsgeld te betalen. Het bewijs hiervan wordt geleverd door het bekende attractiepark in Wassenaar. Het zal veel mensen moeite kosten om de naam van het attractiepark zelf te herinneren maar het Tikibad is een zwembad die de meeste jongeren wél kennen. Dit omdat de water speelelementen dé bezoekersmagneet vormen. Er zijn zelfs mensen die speciaal het attractiepark om alleen maar gebruik te kunnen maken van de zwembad faciliteiten.

Hoe wij je kunnen ondersteunen

Heb je interesse om op dezelfde manier van jouw zwembad een bezoekersmagneet te maken? Ontdek dan het aanbod van Pooljoy om met behulp van het ter beschikking stellen van water speelelementen uiteindelijk meer bezoekers te trekken.

Union Dental
Adresgegevens

Populierenweg 41
3421 TX Oudewater
Nederland

Contact
© Pooljoy. All rights reserved.
Powered by WBYB