Uw partner voor eindeloos speelplezier in het water

Uw partner voor eindelijks speelplezier in het water

Wat kost een waterglijbaan?

Lekker zwemmen in een mooi en zwembad waar ook nog wat te beleven valt, is voor veel kinderen een van de hoogtepunten tijdens hun vakanties. Denk daarbij aan een ruim aanbod aan verschillende waterspeeltoestellen zoals waterkanonnen, interactieve borden of waterbakken die al draaiend water naar beneden laten vallen. Uren waterplezier gegarandeerd. Maar een van de meest populaire onderdelen van een zwembad blijkt altijd toch wel de waterglijbaan te zijn. Niet alleen leuk voor de oudere kinderen, maar ook de kleuters en peuters vinden het fantastisch om naar beneden te roetsjen. Wilt u ook een glijbaan bij uw zwembad aanleggen? Lees hier meer over de bouw en kosten.

Soorten glijbanen

Toch is het een misverstand dat alleen kleintjes plezier zouden beleven aan een glijbaan. Ook voor de ouders, opa’s of oma’s kan een waterglijbaan garant staan voor waterpret, zeker wanneer hun (klein)kinderen samen met hun van de glijbaan af kunnen glijden. Dit zijn de zogenoemde familieglijbanen. Zo’n familieglijbaan bestaat uit meerdere trappetjes, een speelhuisje en verschillende banen om vanaf te kunnen glijden. Ook een enkelvoudige baan kan aangelegd worden indien men ervoor kiest om de glijbaan een stukje kleiner te houden.

Glijbanen-voor-de-hele-familie.jpg

De kosten van een waterglijbaan

Het is lastig om de precieze kosten van een glijbaan aan het zwembad te berekenen. Allereerst heeft dit te maken met de grootte en de omvang die de glijbaan uiteindelijk krijgt. Zeker wanneer u een op maat gemaakte glijbaan wil plaatsen, zijn de kosten specifiek voor die unieke glijbaan berekend. Een glijbaan is dan ook altijd maatwerk, waardoor de kosten ook afhankelijk zijn van de wensen van de klant.

Glijbanen met extra’s

We hebben het hierboven al even benoemd, maar glijbanen kunnen ook worden voorzien van een divers aanbod aan extra’s. Wat te denken van een speelhuisje? Grappige dierfiguren of spannende waterkanonnen waarmee de kinderen elkaar kunnen bestoken. Benieuwd of zo’n zwembad iets voor u is? Gelukkig heeft Pooljoy daar verschillende handige opties voor om alvast een voorproefje te nemen. Zo kunt u op onze website allerlei foto’s en modellen vinden die het voor u makkelijk en overzichtelijk maken wat u van een glijbaan kunt verwachten.

Schakel een professional in

Tot slot raden wij het u aan om nooit zelf aan het bouwen of zelfs het installeren van een waterglijbaan te beginnen. Hoe handig u ook bent: een waterglijbaan moet veilig zijn voor de gebruikers. Indien u zelf gaat klussen of onderdelen aan elkaar gaat koppelen of monteren, kunnen er wanneer de glijbaan wordt gebruikt gevaarlijke situaties ontstaan. Niet alleen is er een risico op slijtage, er kunnen ook mensen gewond raken als er iets misgaat. Schakel daarom altijd een professional in die uw glijbaan installeert. Zo weet u zeker dat er niets fout kan gaan en bovendien hebben vakmensen een waterglijbaan vrij snel in elkaar gezet. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een contact op met Pooljoy.

Waterspeeltoestellen

Een zwembad is zoveel leuker voor kinderen als er leuke, interactieve water speeltoestellen aanwezig zijn. Bij ons kunt  u terecht voor:

Union Dental
Adresgegevens

Populierenweg 41
3421 TX Oudewater
Nederland

Contact
© Pooljoy. All rights reserved.
Powered by WBYB